Избор филмова са 19. Међународног филмског фестивала „Ухвати филм“, доступан је за бесплатно онлајн гледање на платформи www.mojoff.net до 10. децембра у поноћ. Након тога, за 13. децембар заказане су и пројекције Ухвати филм кидс филмова у Биоскопу „Младост“ Футог.

Ухвати филм!

 

 

 

 

 

За гледање филмова на платформи www.mojoff.net, потребна је регистрација и отварање корисничког налога, након чега ће сваки корисник из Србије уз помоћ промо кода бити у могућности да потпуно бесплатно погледа Ухвати филм филмове. Пожурите, филмови су доступни још само један дан!
Затим и Футог дочекује наше филмове у оквиру фестивала Ухвати филм кидс. Пројекције филмова на тематику инвалидности за најмлађе, али и оне старије, реализоваће се у понедељак, 13. децембра у Биоскопу „Младост“ Футог. Биће одржане три пројекције: у 14h (већ попуњена), 15h(већ попуњена) и у 17h. Након пројекције, биће организована и кратка дискусија са публиком о дискриминацији и правима особа са инвалидитетом, објашњено на примерима из филмова.
Пројекцијама у Футогу, наставља се пројекат Ухвати филм kids, који је успешно реализован и пред новосадском публиком најмлађих: 5. новембра и 8. децембра у Културном центру Новог Сада. Филмови долазе са Међународног филмског фестивала „Ухвати филм“ и говоре о инвалидитету и особама са инвалидитетом, о вршњачким односима, пријатељству, подршци, инклузији и прихватању. Да је у реду бити другачији. О томе да исте ствари можемо радити на различите начине. Да је потребно рушити предрасуде, како своје, тако и туђе. О моћи појединца да направи промену.
Ухвати филм фестивал постоји већ 19 година и једини је регионални фестивал на тематику инвалидности. Одржан је уживо од 29.9-3.10. у Културном центру Новог Сада. Пројекат Ухвати филм кидс подразумева пројекције филмова са фестивала Ухвати филм намењених деци од 7-12 година у циљу повећања културних садржаја на тематику различитости и изградње културних навика код деце.

Leave a comment