Било да сте филмољупци или не, мораћете да признате да проведено време гледајући квалитетан и узбудљив филм злата вреди! Пронађите особу или друштво које би те тренутке поделило с вама, одаберите одговарајући амбијент и размотрите наше следеће препоруке...

Фото: unsplash.com

Врло је могуће да се неки од филмова, када причамо о напетости и упечатљивим обртима, сами намећу као предлози и, вероватно, је већина од вас имала прилике да их погледа. У питању су филмови попут: Fight Club (1999), Departed (2005), Memento (2000), The Prestige (2006), Shutter Island (2010), The Usual Suspect (1995), Gone Girl (2014) ...

Међутим, ми за вас имамо потпуно нове предлоге који нису ништа мање узбудљиви од поменутих филмских императива!

The Best Offer

Филм Најбоља понуда (енгл. The Best Offer) из 2013. године je криминалистичка драма, мистерија редитеља и сценаристе Ђузепеа Торнатореа. Освојила је десетак награда на разним филмским фестивалима, а у главној улози је одлични Џефри Раш.

Вирџил Олдман (Џефри Раш) је богат, познат, талентован и бескрупулозан аукционар и колекционар женских портрета познатих сликара, чији елитизам, комбинован са опсесивно - компулсивним тенденцијама, надокнађује његову усамљеност. Он је употпуности посвећен свом послу све док једног дана не оде на процену старе виле и уметнина које се у њој налазе.Тамо затиче загонетну младу наследницу Клер Ибетсон (Силвиа Хоекс) која пати од агорафобије. Мало - помало, Вирџила заинтригира лепа и мистериозна Клер, чиме доводи у питање своју професионалност.

Шта то нисмо очекивали да се догоди у овом филму? Само што смо поверовали да љубав не зна за непремостиве разлике (конкретније у годинама), илузија се пред нашим очима разнесе као прасак и остајемо запањени пред откривеном истином да се ипак све врти око материјалних вредности које су у овом случају раскошне уметнине... И тако романтична мистерија неочекивано прераста у узбудљиви кримић.

Game

Филм Игра ( енгл.Game ) је амерички филмски трилер из 1997. године који је режирао Дејвид Финчер. Главне улоге играју Мајкл Даглас  и Шон Пен. Радња филма прати богатог инвестицијског банкара Николаса ван Ортона (Мајкл Даглас) којем брат Конрад ван Ортон (Шон Пен)  на рођендан даје тајанствени позив за учешће у игри коју организује једна компанија, обећавајући да ће му тај рођендански поклон променити живот. Како игра временом постаје све опаснија на видело излазе наговештаји велике завере...

Од момента у ком главни актер приче прихвата необичан поклон, све креће по злу – покреће се низ опасних и необјашњивих околности. Када након фаталних догађаја које га наводе чак и да пресуди себи, Николас у стању параноје и лудила похита да скочи са зграде, ова напета „игра“ борбе између живота и смрти претвара се у рођенданску журку, а људи који су му до тада представљали смртне непријатеље испоставља се да су учесници у организацији исте.

Уколико нисте видели како је изгледала промоција филма Нечиста крв - грех предака, можете погледати ОВДЕ!

Chloe

Филм Клои (енгл. Chloe) је канадски еротски трилер из 2009. године у режији Атома Егоиана, римејк француског филма из 2003.
Кетрин (Джулијен Мур), успешна докторка, почне да сумња у верност свог супруга Дејвида (Лијам Нисон) и крене да решава своју сумњичавост уз помоћ згодне младе жене, Клои (Аманда Сејфрид), која ради као пословна пратња. Кетрин „режира" њихове сусрете, а Клоин задатак је да је извештава шта се на тим састанцима дешава. Како се састанци између атрактивне девојке и лекара умножавају, описи сусрета постају све садржајнији. Када Кетрин, на основу Клоиних прича, поверује да јој је муж неверан, уплиће се у мрежи сексуалне пожуде, што доводи њу и њену породицу (сина и мужа) у велику опасност - наводна жртва неверства испоставља се да је наведена да постане неверна.

The Others

Духови у нама (енгл. The Others) психолошки је хорор филм из 2001. године, који је режирао шпански режисер Александро Аменабер.
Грејс (Никол Кидман) је религиозна мајка, која живи у старој кући на острву Џерзи, које се током Другог светског рата налазило под немачком окупацијом. У кући живи са послугом и децом која имају алергију на сунчеву светлост (или бар тако мисле), тако да се кућа стално налази у мраку. Њен муж Чарлс се борио у рату и води се као нестао, али породица и даље верује да је жив и очекује његов повратак. Њена деца јој говоре да виде духове у кући, што љути њихову мајку која верује да ће се „живи и мртви срести тек на крају времена“, како пише у Библији. Међутим, ригорозна кућна правила биће прекршена. Она, деца и сви око њих предузеће одлучан, судбоносни корак.
Преокрет се одвије када дође поменути „крај времена“, а граница између живих и мртвих нестане...

I Care a Lot

Много ми је стало (енгл. I Care a Lot) је крими, црно – хумористични филм из 2020. године сценаристе и редитеља Џонатана Блејксона. Филм је добио позитивне критике критичара, с Розамунд Пајк која је освојила награду Златни глобус за најбољу главну глумицу у играном филму — мјузикл или комедија.
Наиме, Марла Грејсон (Розамунд Пајк) је врло успешна старатељка која изузетно вешто манипулише законом у своју корист и на штету својих клијената, живећи луксузан живот на њихов рачун. Током радње филма обрти се непрестано смењују у корист али и на штету главне актерке. Међутим, за главни обрт ћете морати сачекати сам крај филма. Крај је неочекиван и шокирајући, али, можда, и најправеднији могући.

Уколико до сада нисте прочитали наше препоруке за најбоље екранизације чувених романа, то можете учинити ОВДЕ!

Драгана Клашња

Leave a comment