Страх као наш “савезник” мотивише нас да се одбранимо од реалне опасности и преживимо, боље спремимо за неке будуће ситуације и постигнемо више. Када претерано стрепимо због нејасне и непознате опасности у будућности страх престаје да буде наш “савезник” и постаје “лопов” који нас пустоши и поставља ограничење у нашем личном, породичном, социјалном или професионалном аспекту живота.

Да ли ћеш посетити радионицу?

У току радионице, која се одржава 24. новембра од 17 сати, психолог и психотерапеут Милена Митић Анђелковић, говориће о улози когнитивно-бихејвиоралне терапије у савладавању патолошких страхова и начинима како да боље управљамо собом.
Теме радионице:

  • Када је страх нормална појава, а када почиње да ме „спутава“?
  • Од анксиозности до анксиозних поремећаја
  • Напади панике као „лажне узбуне“
  • Улога когнитивно-бихејвиоралне терапије у лечењу анксиозних поремећаја

О овим и другим значајним питањима сазнаћемо више на другој од четири радионице у серијалу. На првој радионици у фокусу је био стрес, а сада се примарно бавимо страхом.
Радионица је бесплатна и одржава се посредством Зоом платформе. Сви заинтересовани за учешће, треба да се пријаве попуњавањем формулара који се налази испод, најкасније до 24. новембра у 10 сати.
Пријавни формулар – ЛИНК

Биографија предавача:
Милена Митић Анђелковић је психолог и професионално се бави развојем појединаца и група. Активно се бави терапијом, тренинзима и обуком. У својој професионалној каријери радила је као тренер организација цивилног друштва, школски психолог, менаџерка за људске ресурсе, селекције и запошљавања. Креирала је велики број развојних програма, чије су централне теме јачање капацитета и развој вештина. У пословном сектору ради са менаџерима како би побољшала њихов учинак и унапредила комуникацију и утицај на запослене.

Leave a comment