У организацији Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду, Друштва математичара Новог Сада и Огранка САНУ у Новом Саду, од 18. до 27. новембра 2021. одржава се традиционална манифестација „Дани математике у Новом Саду“.

Дани математике

Овај својеврсни празник математике почиње пуб-квизом KvizoMath 2021 у четвртак, 18.новембра, у Bezza Caffeu. Са почетком у 16 и 30 часова дочекују вас квиз мастери математичари са 6 рунди по 10 микс питања из географије, историје, књижевности, спорта, филма, природних наука, мало математике, опште информисаности, food&drinks&cooking i jedan Song Quest. Учешће је бесплатно, а најбољима следују лепе награде.

Петак је резервисан за госте из Чешке, који ће на ПМФ-у одржати два научна предавања из савремене математике. У суботу, у Амфитеатру 7 у згради Департмана за математику и информатику, са почетком у 11 часова биће одржана два научно-популарна предавања, на које позивамо све љубитеље математике, укључујући и ученике средњих школа. После предавања је проглашење победника на конкурсима Друштва математичара Новог Сада “Математички Календар 2022” и “Математичке минијатуре 2021”.

Четвртак, 25. новембар је дан посвећен нашој недавно преминулој суграђанки, академику Олги Хаџић. У Огранку САНУ у Новом Саду, са почетком у 17h, биће неколико кратких предавања, као и музички део вечери, у сарадњи са Академијом уметности у Новом Саду.

Улаз је слободан за све заинтересоване љубитеље математике, сем последњег дана, у суботу, 27.новембра, када се одржава акредитован семинар за професоре математике. Детаље можете видети на сајту Друштва математичара Новог Сада, www.dmns.edu.rs.

 

 

Leave a comment