Сви заинтересовани који имају мало и средње предузеће и желе да унапредите своје пословање, моћи ће у среду, 17. новембра у 12h, на радионици „Питај ме било шта о ЕУ подршци“ да се упознају ближе са могућностима које нуди Европска инвестициона банка (ЕИБ).

ЕУ подршка

Малим и средњим предузећима у Србији доступна су средства и кредитне линије Европске инвестиционе банке која се могу употребити за развој пословања, отварање нових радних места, дигитализацију и опоравак од пандемије Covida-19.

На радионици ће присутни од досадашњих корисника кредита ЕИБ, сазнати више о вештинама које су неопходне да добију подршку, са посебним фокусом на питања:

 • Како развити добру идеју?
 • Како доћи до неопходних средстава?
 • Који су највећи изазови у имплементацији?
 • Како изгледа процес извештавања?

  О својим искуствима из програма причаће Митар Обрадовић, директор и власник компаније Nelly doo Лозница.

  Више о раду Европске инвестиционе банке говориће Алессандро Брагонзи, шеф регионалне канцеларије ЕИБ за Западни Балкан.

  На питања о програму из перспективе комерцијалних банака, одговараће Александар Ковачевић, менаџер за управљање производима и имплементацију, сектор за МСП у Банка Интеса.

  Радионица ће се одвијати преко Зоом платформе и биће доступна за учеснике који се региструју путем линка испод.

  ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР

  ***

  Финансирање приватног сектора један је од приоритетних циљева ЕИБ-а. Само током протекле деценије, Европска инвестициона банка уложила је око 3,5 милијарди евра у мала и средња предузећа на Западном Балкану. То чини банку Европске уније једном од водећих међународних зајмодаваца малим и средњим предузећима у региону. Својим финансирањем ЕИБ помаже малим и средњим предузећима да реализују своје инвестиционе и производне планове, успоставе и прошире канале дистрибуције, спроведу истраживачко-развојне и иновационе активности.

  ЕУ инфо кутак Ниш и ове јесени наставља са едукативним и практичним радионицама у оквиру серијала „Питај ме било шта о ЕУ подршци“, како би сви будући корисници ЕУ средстава из прве руке сазнали шта им је све потребно за добру апликацију и имплементацију пројекта али и како би спремније дочекали отварање наредних позива.

Leave a comment