ОНЛАЈН ПАНЕЛ – „КЛИМАТСКА АКЦИЈА И COP26″

Почиње XII Green Фест-а под називом “Климатска узбуна”, а овом приликом позивамо вас на први у низу вебинара на тему “Климатска акција и COP26”

Да ли те занимају вебинари?

ДАТУМ И ВРЕМЕ: Понедељак, 08.11.2021. у 19 часова, 60 минута
МЕСТО: Онлајн на www.facebook.com/GreenFest/ и www.facebook.com/eusrbija/

ОПИС:
Климатске промене су све уочљивије и неопходност климатске акције је више него потребна. Са Париским споразумом смо дефинисали оквире у којима морамо да се задржимо како би спречили ескалацију измењене климе, а COP26 је прва прилика за проверу напретка у овој области.

Приближавање Србије Европској унији и усаглашавање законодавства у овој области је додатно оснажено стављањем потписа на Зелену агенду за западни Балкан, што нас обавезује да начинимо много корака како бисмо све непотребне емисије смањили на што мању меру, уз снажну финансијску помоћ ЕУ.

Процес транзиције ка угљеничној неутралности Србије ће захтевати улагање великог напора у декарбонизацију нашег електроенергетског и индустријског сектора, али и у убрзавање активности које ће помоћи прилагођавању на климатске промене у свим секторима. Да бисмо све ово постигли, важно је и разумевање значаја и користи којих ћемо имати у овом процесу, као и начина на које ће ове теме бити комунициране у будућности и заступљене у медијима.
УЧЕСНИЦИ:
Учесници панела:

  •  Антоан Авињон, програмски менаџер за животну средину и борбу против климатских промена, Делегација ЕУ у Србији
  •  Александар Мацура, програмски директор, РЕС Фондација
  •  Немања Миловић, оснивач и уредник, Портал Клима101
  •  др Ана Вуковић Вимић, доцент, Пољопривредни факултет, Универзитет у Београду

Модераторка:

  • Мирјана Јовановић, програмска менаџерка, Београдска отворена школа, у име Коалиције 27

ОРГАНИЗАТОРИ
Ова панел дискусија се реализује у сарадњи са Коалицијом 27 као део пројекта „Зелени инкубатор“ и програма „ЕКО-СИСТЕМ: Подршка реформама у заштити животне средине“.

Овај вебинар је подржан од стране Делегације ЕУ, и део је серије вебинара на тему: “Акција за климу ОДМАХ”. Обезбеђен је симултани превод са енглеског на српски језик.

 

 

 

Leave a comment