У недељу, 24. октобра, у просторијама  Омладинског центра ОПЕНС одржана је радионица фотографије за овогодишњу генерацију полазника вршњачких едукатора из области  познавања ХИВ-а, АИДС-а и полно преносивих инфекција у оквиру пројекта ,,Онлајн вршњачки едукатори и едукаторке”, у организацији Омладине Јазас. 

На радионици је након историјског приказа развоја фотографије било речи о фотографији као изузетно значајном медију за преношење порука у области уметничке и ангажоване фотографије. Млади су добили прилку да се упознају са финесама коришћења фотоапарата, основним поставкама и условима неопходним за постизање квалитетне фотографије, као и употребом мобилних телефона у циљу креирања што бољих фотографија.

Радни задатак радионице и реализовање научених поставки био је како кроз фотографију пренети најважније вредности на којима се заснива организација Омладина Јазас Нови Сад. Кроз једну од њих је изражена и суштина овог пројекта – обучавање младих да се у преношењу знања вршњацима користе свим ефектним средствима.

Гост радионице био је професионални фотограф и видео едитор, Невен Херцеговац, који је својим саветима и подељеним искуством подигао ниво озбиљности радионице.

Пројекат ,,Онлајн вршњачки едукатори и едукаторке” је подржао Град Нови Сад, Градска управа за спорт и омладину – Канцеларија за младе.

Јелена Станковић

Leave a comment