Позивамо вас на отварање изложбе „Из два угла“ у Културној станици Свилара, у уторак, 19. октобра у 18 часова која ће обухватити радове једних од највећих имена наивног сликарства код нас – Зузане Халупове и Мартина Јонаша.

unplash.com Да ли волите сликарство?

У част 20 година од смрти Зузане Халупове, најпознатије жене наивног сликарства у свету и амбасадорке Уницеф-а и 25 година од смрти Мартина Јаноша, највећег и најцењенијег наивног сликара у Ковачици, чији су радови стигли до бројних светских галерија, управо ће изложба у КС Свилара први пут представити публици мноштво репрезентативних дела двоје најпознатијих сликара ковачичке школе наивне уметности, која потичу из приватних збирки и збирки колекционара и установа.
Изложби ће присуствовати амбасадор Словачке у Србији, Федор Росоха, а присутнима ће се обратити координаторка мреже културних станица, Виолета Ђерковић и председник удружења грађана Наива Арт Култ, Бошко Недељков.
Пројекат је финансијски подржан од стране Канцеларије за Словаке у Иностранству из Братиславе и Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Војводине.

Leave a comment