Јубиларни 10. мултидисциплинарни конгрес „Исхрана будућности“ са међународним учешћем, свечано је отворен јуче у амфитеатру СПЕНС-а.

Конгрес организује Друштво за популациону политику БРЕГ. На отварању су се обратили представница организатора Ивана Вујасин и почасни члан Конгреса за 2021. годину др Лазар Трифуновић. Ове године организаторима је пристигао 171 рад, с тим да је, према одлуци управног и научног одбора, 77 радова пронашло своје место у Зборнику.

Организатори су навели да сваке године све већи број посетилаца заједно пролази кроз процесе позитивних промена.

„Из године у годину, све је већи број посетилаца Конгреса који заједно пролазе кроз процесе позитивних промена, доприносећи на тај начин квалитетнијем и бољем животу и друштву у целини као и да „Исхрана будућности“ није заснована само на здравом оброку човека, већ се односи на сваки сегмент који је неопходан у ланцу квалитетног живота – од здравих мисли, емоција, навика… Тек спознајом нас самих постајемо свесни величине живота и свега што он са собом носи. Брига о појединцу из његове личне перспективе је постала кључ ка свеснијем и срећнијем окружењу са здравим навикама. Данас креирамо здраву будућност, коју ћемо оставити у аманет будућим генерацијама. Креирамо је кроз платформе као што је наш Конгрес, у који смо уткали своје знање, вештине и љубав, како бисмо променама у здравом сутра, допринели кроз наше личне промене данас. Из године у годину све је већи број посетилаца и велико нам је задовољство што заједно пролазимо кроз процесе промена, доприносећи на тај начин квалитетнијем и бољем животу и друштву у целини.“

Конгрес Исхрана будућности траје два дана, а поред тема о здравој исхрани, најављене су и бројне друге попут менталног здравља, односа према другима, улози технологије у нашим животима и сл.

 

Текст и фото: Марија Ердељи

Leave a comment