Предавање: Како би твитовао Сарамаго?

Хозе Сарамаго, славни португалски писац, један од добитника Нобелове награде, специфичним језиком и стилом приповедања ствара свет који нам је на тренутке препознатљив, а на тренутке луцкаст, уврнут, магичан, запањујући. У таквим комешањима светова могуће је препознати и Португалију, упознати њене улице, наслутити менталитет потугалског народа.

Како би твитовао Самараго?

Хајде да ипак замислимо како би изгледало да Сарамаго твитује и користи ову друштвену мрежу у време када је стварао своја најпознатија дела, а како би данас и о чему твитовао? Ово су теме о којима разговарамо на новом онлајн предавању из серијала о европској књижевности који реализује ЕУ инфо кутак Ниш – у четвртак 14. октобра од 17:30h.
Предавање води Милица Вучковић, а сви заинтересовани учесници ће моћи да крену на необично путовање, развију машту и креативност. Идеја целог циклуса предавања је да покушамо да замислимо познате европске књижевнике као инфлуенсере, како би се они данас снашли у виртуелном свету, а да у свему томе кроз причу повезујемо српску и европску књижевност, међусобни утицај и вредности.
Догађај се реализује на зоом платформи, а сви који желе да прате овим путем могу да се пријаве попуњавањем формулара – ЛИНК. Предавање ће такође бити уживо емитовано и на фб страници ЕУ инфо кутка Ниш.
Подсетимо, у овом циклусу занимљивих разговора о европској књижевности су претходно организована три предавања, а снимци тих догађаја могу се наћи на нашем YТ каналу.
О чему би четовали Бодлер и Бегбеде?
Шта шерују браћа Грим?
Данте као инфлунсер
Биографија предавача:
Милица Вучковић основне студије књижевности завршила је на Филозофском факултету у Нишу. Неколико година радила је на културним пројектима и промовисању књижевности, од креативних радионица и фестивала за децу до јавних предавања и едукације младих. Сарађивала са највећим бројем културних институција у Нишу, а предавања је држала и у другим градовима Србије, као и у Црној Гори. Сада је докторанд на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише есеје и поетску прозу.

 

Leave a comment