Најбољи студенти завршне године медицинских, фармацеутских, технолошких и техничких факултета електро и машинског усмерења од 4. октобра имају прилику да конкуришу за годишње стипендије Хемофарм фондације у оквиру талент програма „Можеш и ти“.

Да ли те занимају стипендије?

Нови конкурс за стипендије Хемофарм фондације „Можеш и ти“

Конкурс је отворен до 4. новембра за студенте државних универзитета у Србији, који су у досадашњем студирању остварили просек оцена најмање 8,50. Сви они имају прилику да се пријаве за учешће у једногодишњем Програму за образовање „Можеш и ти“ Хемофарм фондације, који обухвата месечну стипендију, менторску подршку и стручну праксу у Србији и Немачкој. Такође, уз подршку експерата Хемофарма и Штаде, стипендисти имају шансу да унапреде своја знања и вештине, формалне и неформалне, које су неопходни за даљи лични и професионални развој. Током ових годину дана, полазници програма стичу и радно искуство у различитим секторима и додатни мотив да стечено знање примењују у Србији.

Програм је подржан од стране Савезног министарства за економску сарадњу и развој СР Немачке (БМЗ), Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије и медицинских, фармацеутских, технолошко-металуршких, хемијских и факултета за физичку хемију Универзитета у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу. Делови програма реализују се у партнерству са Немачком организацијом за међународну сарадњу ГИЗ и фондацијом Конрад Аденауер.

Извор: Стартуј 

Leave a comment