Бићете изненађени када прочитате на какве начине људи широм света зарађују новац. Неки од ових послова су опасни и изазовни, неки изузетно досадни, а међу њима има и потпуно уврнутих и одлично плаћених занимања...

Професионални чувар места у реду

Вероватно сте много пута помислили кoлико би било сјајно да неко други чека у бескрајним редовима у банци, пошти, маркету уместо вас. У САД-у  овај посао се и те како исплати  – професионални чувари места у реду недељно могу зарадити и до 1000 долара! Све што треба да поседујете како бисте се бавили овим послом су огромно стрпљење и удобна обућа. Нажалост, на нашим просторима ово занимање није развијен бизнис, а можда би некоме могло да буде и посао из снова!

Професионални спавачи

Треба ли вам додатан посао током ког ћете се лепо одморити? Професионални спавачи зарађују чак око 15.000 долара годишње тако што надокнађују преко потребан сан. Ова професија је потребна докторима који истражују природу сна. Једина мана посла је што сте током спавања привезани на машине који прате ваше мождане и срчане активности, те ако имате лак сан, нећете те се квалитетно одморити...

Професионални дегустатори хране за кућне љубимце

Њихов задатак је да утврде квалитет и нутритивну вредност хране. Већина њих проба храну, а потом је испљуне. Изненадили бисте се кад би чули да велики број ових људи има докторат, будући да се од њих захтева да су способни да поднесу извештај и анализирају нутритивне вредности хране.

Одређивач пола пилића

Ако тражите ново занимање које не изискује високо образовање и вишегодишње загревање столице током учења за испите, овај посао би био права формула успеха за вас. Одређивачи пола пилића су кључни у живинарској индустрији јер одвајају мушке од женских пилића и шаљу њихово месо и јаја широм света. Врло је важно одредити пол пилићима јер су код кокошке кључни производ јаја, а  петлови се одвајају за месо.

Пробачи кревета

Ови људи имају један једини задатак - излежавање по креветима цео дан. Њихов посао је да тестирају да ли су кревети удобни и анатомски коректни. Уколико не волите изазове, нисте креативци и волите да дремате, ово би могао да буде идеалан посао за вас!

Скупљаћи змијског отрова

Овим послом не може да се бави баш свако. Потребно је, пре свега, да сте неустрашиви, спретни и да добро познајете змије отровнице јер се отов извлачи из опасних змија, попут кобре. Отров се користи за израду противотрова и у друге лабораторијске сврхе, те један његов грам кошта 1000 долара. За храбре би ово била исплатива професија!

Професионални гледаоци телевизије

Овај посао звучи примамљиво за љубитеље телевизијских садржаја, али није толико једноставан колико звучи. Ови људи заправо треба да у различитим телевизијским емисијама пронађу клипове на одређене теме које су некоме потребне. Дакле, нема уживања и опуштања, потребна је потпуна концентрација.

Професионални гурачи путника у возове

Уколико сте некада путовали у Јапан, вероватно сте имали прилику да видите ошије, тј. професионалне гураче путника у возове. Земље са густо насељеним становништвом као што је Јапан, имају потребу да запосле ове професионалце како би сместили што више путника у возове.  Овај посао углавном раде студенти којима је потребан додатни џепарац. Све указује на то да ће и код нас да се појави потреба за оваквим кадром, јер је градски превоз готово увек претрпан путницима, а има и оних који често остану на улици, без превоза.

Скривачи аутомобилских таблица

Овај необични посао развијен је у Техерану. Наиме, у жељи да растерете саобраћај, званичници иранске престонице увели су наплату за улазак колима у поједине градске зоне. Да би избегли плаћање пореза и могуће казе, поједини возачи плаћају скривачима да, приликом преласка кроз контролне пунктове, који се надгледају камерама, ходају иза аутомобила, прикривајући телом регистарске таблице.

Живи модели у излозима

Ово је, вероватно, најдосаднији посао који постоји. Утврђено је да живи модели повољније делују на купце од лутака у излогу продавнице или у самој продавници. Овим људима време на послу пролази спорије него икоме, али су бар добро плаћени – зараде чак 100 долара по сату!

Драгана Клашња

Фото: unsplash.com / pixabay.com

 

 

Leave a comment