Фондација „Ана и Владе Дивац” расписује конкурс за доделу стипендија студентима пољопривреде или ветерине који су школске 2021-2022. године уписали прву годину студија на територији Републике Србије, а по унапред утврђеним условима.

Да ли си заинтересован за стипендију?

Фондација по други пут расписује конкурс за доделу стипендија одабраним студентима пољопривреног или ветеринарског факултета, а у знак сећања на Наду Обрадовић. Наша драга колегиница Нада Обрадовић била је велики заљубљеник у село, природу и људе. Оснивач је Дивац пољопривредног Фонда, у оквиру кога је преко 1,000 најугроженијих домаћинстава добило подршку за достојанствен живот и рад на селу. Неуморно и несебично је свој живот делила са свима којима је помоћ била потребна, остављајући неизбрисив траг међу онима који су имали срећу да је упознају и да деле живот са њом.

У њено име настављамо да се боримо за бољи живот породица на селу.

I Услови
Право да се пријаве на Конкурс, имају студенти пољопривредног или ветеринарског факулета чији је оснивач Република Србија, а који су уписани први пут у текућој школској години на прву годину факултета, а чије се школовање финансира из буџета Републике Србије. Кандидати треба да имају држављанство и пребивалиште на територији Републике Србије.

У обзир ће бити узети само они кандидати коју су у претходне 3 школске године (средња школа) имали просек од најмање 4,50 за сваку школску годину, што доказују потребном документацијом. Посебну предност при додели стипендије имаће кандидати са пријавом боравка у неком од села Србије и чија породица има регистровано пољопривредно газдинство. Такође, предност имају кандидати из осетљивих друштвених група (материјално угрожене породице, једнородитељске породице, избегличке и расељеничке породице, студенти са инвалидитетом, студент/родитељ са хроничним болестима и др).

Конкурс је отворен до 24.09.2021. у 17 часова.

II Потребна документа – више информација погледај овде. 

Извор: Стартуј 

Leave a comment