Едукативно – уметничка радионица: Шумска тајна – Упознајмо Печурке!

Да ли те занима радионица?

ЕУ инфо кутак Нови Сад организује две едукативно – уметничке радионице за децу “Шумска тајна – Упознајмо печурке!” 18. и 19. септембра од 10 – 12 часова на Пољопривредном сајму, алеја број 4.
Упознати врсте биљака веома је важно како бисмо о њима што боље бринули, знали за шта могу бити корисне човеку, или зашто нам могу бити штетне. Печурке су одличан пример јер су честа непознаница, и има их веома много. Печурке се сматрају другом највећом групом организама у биосфери после инсеката. Према класификацији УН тела за одрживу пољопривреду на свету постоји 69.000 печурака. Преко 5.000 поседује различити степен јестивости, а око 2.000 врста спада у примарне јестиве печурке. Око 1.800 убраја се у лековите, а око 10 одсто од укупног броја врста сматра се отровним.
Током радионице ће деца моћи да уче о врстама печурака, посебно оним које се могу наћи у нашим крајевима. Један од начина учења биће и кроз цртање у уметничком сегменту радионице.
Учешће је отворено за школску децу свих узраста.
Радионицу воде:
Никола Станишић, из компаније “Шумска тајна” која је до нових инвестиција и ширења дошла уз помоћ програма ЕУ за подршку стартап иницијативама на Западном  Балкану.

 

Leave a comment