Друге вечери 21. Фестивала уличних свирача – Градић феста извођачи на обе фестивалске бине, енергичним наступима успешно су одржали атмосферу коју је поставило прво фестивалско вече. Наступ Осјечанина Звонимира Хусњака, познатог под уметничким именом З++ , који је са правом однео титулу главне звезде вечери, био је повод окупљања великог броја публике на великој бини.

Програм другог дана фестивала, отворен је на плесном пункту са десне стране Београдске капије већ од 17 часова. Свој перформанс је у два наврата у току вечери извело удружење Креативни Погон, као и Street Dance Show у којем су посетиоци имали прилике да уживају друго вече заредом.


Градић биоскоп приказао је филм “Приче иза градова” (Нови Сад, Ријека, Темишвар) након којег су уследили краткометражни филмови из селекције овогодишњег Фестивала филмских ауторки. Такође приказан је и дугометражни филм „Минотаур“ босанскохерцеговачког аутора Зулфикара Филандра.


Мала фестивалска бина имала је добру посећеност, јер су током целе вечери константну енергију одржали прво новосадски ансамбл Кло Кло, затим кикиндски акустични трио ДрвоТруо и локално и мало шире прослављени Drum’n’zez.


Епицентром дешавања може се сматрати велика бина, а програм су чинили Енсх, београдски састав КОИКОИ, Сана Гарић и за крај регионално популарни З++ који је и овом приликом изазвао велико интересовање и чији је наступ остао до сада најпосећенији на овогодишњем Градић фесту. Током наступа публика је имала прилике да чује велики број хитова овог музичара као што су: „Дијаманти“, „Црно + златно“, „Магија“ и „Љето је већ готово“, песма са којом је започео и завршио свој наступ.


Велики део публике која је прехтодно посетила велику бину где је наступао З++ одлучио се на ђускање уз популарне р’н’б хитове на сету младог ДЈ-а Филипа Грујића на малој бини, чијим наступом се завршио програм друге фестивалске вечери Градић феста.

Фестивал уличних свирача – Градић фест организује Уметничка асоцијација „Инбоx“ из Новог Сада уз покровитељство Града Новог Сада и Министарства културе Републике Србије.

Фотографије: Јелена Ивановић

Leave a comment