НОВИ САД – NOFEK ће бити одржан од 3. до 5. септембра у пасажу Хотела Војводина, а овогодишњи програм ће чинити наступи младих аутора, као и афирмисаних писаца.
Фестивал ће отворити овогодишњи лауреат награде „Поента“ Милош Швоња. Награда ће бити додељена другу годину за редом за најбољу песму објављену на порталу
Поента између два фестивала, са циљем да прерасте у традицију и да заузме значајно место у афирмацијимладих аутора.
Уколико волиш књиге, посети фестивал!
На фестивалу ће се, као и до сада, представити млади аутори. Између осталих ту су Катарина Пантовић, Мичош Марков, Душица Мрђеновић, Катарина Сарић, Ирена Плаовић и Јелена Марићевић Балаћ.Овогодишњи програм увеличаће својим наступом и афирмисани аутори као што су Бојан Савић Остојић, афористичар Нинус Несторовић, песник, репер и прозаиста Марко Шелић Марчело, али и специфичан наступ песничке породице Сладоје – Ђорђа, Емсуре и Тијане.Отварање фестивала обележиће и презентација нових издања Градске библиотеке у Новом Саду, као и издања на енглеском језику. Осим богатог програма, фестивал ће обогатити и мали сајам књига на којем ће се наћи велики број нових наслова, као и стара и ретка издања.Програми почиње сваког дана од 17 часова.

 Извор: РТВ

 

 

Leave a comment