21. Фестивал уличних свирача – Градић фест биће одложен услед временских непогода, а нови датум одржавања је 3. 4. и 5. септембар (петак, субота и недеља).

Овогодишње отварање фестивала биће у знаку шлагера, а фестивал ће званично отворити наступ Бети Ђорђевић и Уметничког ансамбла Министарства одбране ,,Станислав Бинички”.

Осим програма отварања, редован програм фестивала употпуниће бендови Визељ, Догс ин Кавала који нам долазе из Београда. Из суседне Хрватске нам долазе З++ и Покет палма који доноси нови синтвејв талас у Градић.

Још многа имена вредна пажње нашла су се у овогодишњем програму фестивала, а нека од њих су свакако млада музичарка у успону Там (Тамара Поповић), Сана Гарић и Лука Рајић.

Осим музичког програма, на овогодишњем фестивлу гледаћемо и филмска остварења у оквиру Градић биоскопа. Првог дана фестивала гледамо филм ,,Непослушни”, ауторке Мине Ђукић, затим у наредним данима филм ,,Минотаур” редитеља Зулфикара Филандре, одмах након премијере на овогодишњем Сарајево Филм Фесту. Осим тога биће приказана и селекција кратких филмова са Фестивала филмских ауторки.

Целокупан фестивалски програм можете погледати путем линка.

Фестивал уличних свирача организује Уметничка асоцијација ИНБОКС уз подршку Града Новог Сада и Министарства културе.

Leave a comment