Европско првенство у планинском бициклизму завршено је јуче елитним сениорским тркама у мушкој и женској конкуренцији на Петроварадинској тврђави.

Двострука светска првакиња, Полин Феран-Прево освојила је златну медаљу, сребрна медаља је отишла у руке Холанђанке Ане Терпстри, док је бронза припала њеној сународници, Ани Таубер. У мушкој конкуренцији тријумфовао је Швајцарац Ларс Форстер, сребро је освојио Себастијан Фини, а трећепласирани био је Филип Коломбо. У трци млађих сениорки, која је претходила елитним такмичењима, злато је припало Мони Митервалнер из Аустрије, сребрна медаља Холанђанки Пук Питерсе, док је бронзану медаљу освојила Роња Ејбл из Немачке.

 

Спектакуларне трке на несвакидашњој локацији средњовековне тврђаве пратило више од 6000 људи

Како су такмичари возили тик уз публику и сами гледаоци су могли осетити адреналин овог атрактивног спорта. Трке су се одвијале дуж невероватних стаза које су чиниле степенице, бедеми, стрми спустови, али и тунели. Утисци такмичара били су фантастични те нису крили одушевљење Петроварадинском тврђавом кроз коју је прошло 503 такмичара из 36 држава Европе.

 

Европско првенство организовали су Бициклистички савез Србије, Бициклистички клуб Нови Сад и Војвођанска асоцијација бициклистичких клубова уз подршку Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за спорт, Министарства омладине и спорта и многих других и велику помоћ волонтера из свих крајева Србије.

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment