Када за Малу Госпојину одете у Шабац одушевите се веселом вашару, док у Београду можете сваки дан имати вашар у Луна парку на Калемегдану. Негде између золошког врта и парка који  гледа на реку имате у долини читав возни парк за децу.

Да ли стее били у Луна парку у Београдду?

Туристичким возићем се могу провозати и одрасли, не само деца и то  од ЗОО врта, до Кнез Михаилове, Сахат куле, Горњег града и споменика Победник, а онда назад до Зоо врта. ЛУНА-парк код Зоо-врта постоји од 1958. године, веровали или не, и забавио је многе генерације деценијама уназад. Сада стари Београђани који су се ту играли као деца, доводе своје унуке, пракунуке…

.Аутомобили на струју, роботи, рингишпили, кишобрани,  панорама – завртели су сви своје вртешке и сезона увелико ради. Постоје рингишпили и возићи за малу децу, рингишили и аутићи на сударање за мало већу, па и одрасле као и велики рингишпили кишобрани који су изазаов за многе. Жетон за аутиће за вожњу је овог лета износио 100 динара у једном периоду, надамо се да се цена није мењала. Малишани свакако освајају и наградне вожње, па ако су мотивисани могу се возити и више пута  бесплатно. Да вам деца, братићи, сестрићи,  не би замерали, обавезно их одведити у Луна парк чим буду спремни за прву игру.

Unsplash.com Уживајте као деца или попут деце!

Природа парка је прелепа и одрасли док чекају своје малишане одмарају се у зеленилу и хладу. Обично сврате пре или после посете Зоо врту, да се припреме  за сусрет са животињама или после сврате да се разоноде уз сладолед. Парк је огроман и има разне модерне  справе, пластичне кућице, гумене тобогане за најмлађе  малишане . Недалеко је и кафић, ресторан  са баштом где можете одморити, ручати и ћаскати уз пиће.

Други градови и мања места, села имају вашар само када су у питају сеоске преславе и за децу је тај дан празник једном годишње.  Београђани су у предности и имају Луна парк кад год пожеле. Зато уживајте ако живите у Београду или долазите у госте обавезно свратите, а посебно ако сте у друштву малишана – онда Луна парк чека на вас. Овај весели полигон за игру позива децу и тинејџере да му током летњих месеци дају предност у односу на компјутерске игрице и да се уживо забаве уз пуно дечије граје, смеха и радости.

 

Leave a comment