Уколико планирате да ову зиму искористите на најбољи могући начин, морате посетити Копаоник. Српска лепотица, како многи називају ову планину, пружа радосну еуфорију и добро расположење. Ко год дође, рећи ће да је био на крову Србије. Највиши врх, Панчићев врх, висок је 2017 метара. На најоштријој хладноћи, ова планина отапа срца људи који долазе да осете белину снега и брзину скија.

Празници представљају време одмора, топле, празничне атмосфере и дружења са породицом и пријатељима. Управо зато је Копаоник  рај на земљи. Док падају крупне пахуље, сви људи су срећни и задовољни. Стазе су пуне правих и тек научених скијаша и бордера. Скије секу снег као мач и јуре долином нестрпљиво ишчекујући нови спуст. Чује се звук чврстог снега под панцерицама.

Овако изгледа један дан на Копаонику. Сјајно, зар не?

Након бурног дана утихну стазе. Горе је само небо на ком блистају звезде и види се кристална чистота ноћи у којој огромне машине табају снег за нове авантуре. За то време, зимска идила се наставља у познатим ресторанима и кафићима уз музику за свачији укус.

Планина очара сваког ко је посети. По много чему је Копаоник посебан. Само се треба препустити и уживати у природи. Довољан разлог да дестинација за ову зиму буде баш ова планина.

Тамара Урошевић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment