Развијаћете логику и креативност, уштедети време и загарантовано успешно спремати испите! Питатe се како? Техником брзог читања! Тренирајте свој ум попут тела! Изоштравајте концентрацију, играјте се и правите сопствене фолдере слика. Лако је, забавно и корисно.

При првом читању текста ми читамо сваку реч, течно и са пуном пажњом и разумевањем.

У другом читању креће обрада, раздвајање битног од небитног, односно што боље и јасније разумевање суштине и поенте. У том смислу са стране дописујете и употпуњавате смисао на себи разумљив и јасан начин док истовремено  стварате и физичке и визуелне цртеже.

испитни рок
Једна десетка не би била лоша, не? 🙂

При наредном читању, створили сте слику која говори више од хиљаду речи! Ваша визуелна меморија сада аутоматски одређену слику везује за одређени садржај. Сада се ваш фокус пажње изоштрава на суштину, већа је концентрација, ум је заокупљен обрађеним информацијама и бави се подсећањем и повезивањем  При следећим читањима истог текста дешаваће се да бацамо поглед на слике и мисли се саме надовезују, сваки пут све брже.

На крају ћете само прелистати књигу, а може се рећи да сте заиста обновили градиво.

Своје креативне потенцијале истражите, користите, развијајте сваки пут корак даље. Нема границе могућностима њихове надоградње. Пробајте!

 

Сузана Марјановић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment