Честа тема блогова о здравој храни, хидратацији организма и детоксикацији су и биљни чајеви. Које чајеве користите, колико често и који су вам омиљени?

Unsplash.com – Који је твој омиљени чај?

Неки су здрави за холестерол, други за детоксидацију, трећи за мршављење, али си су свакако добри за хидратацију организма.

Чајеве које редовно пијем су од црне рибизле, боровнице, као и зелени чај. Црна рибизла ми је погодна за смањење холестерола као и за борбу против вируса. Боровницу пијем јер ми прија, антисептик је одличан и снижава ниво шећера у крви. Зелени чај пијем ујутру јер ме разбуђује и појачава концентрацију током радних дана.

Чај од першума је добар у борби против бактерија, добар је за мршављење, за снижавање крвног притиска, помаже код избацивања воде из организма.

Зелени чај је општепознато одличан у борби против рака, каријеса, јача имунитет и чисти организам. Добар је у борби против холестерола и појачава концентрацију.

Камилица је одлична за умирење тела и духа и опуштање у борби против стреса.

Чај од корена ђумбира је одличан за желудац и пробаву, посебно је добар за сузбијање јутарње мучнине.

Чај од нане је добар против горушице, нервозе црева, несанице, затвора и може да олакша менструалне текобе.

Чајеви имају исцељујуће, лековито, умирујуће и антиоксидативно дејство. Чајеви имају читав спектар благодети које нуде. Зими је одлично пити топао чај, лети пити ледени. Редовним конзумирањем чајева ви окрепљујете и тело и дух.

Сузана Марјановић

Leave a comment