Филм Једини излаз редитеља Дарка Николића приказан је премијерно у четвртак, 11. фебруара, у Арени Синеплекс. Црвени тепих и наклон глумаца после дужег времена обрадовали новосадску публику.

Дугоочекивани трилер Једини излаз приказан је у четвртак премијерно на одушевљење гледалаца у Арени Синеплекс. Главна улога поверена је Анђелки Прпић, која је истакла да ју је улога у овом филму мотивисала да пронађе у себи сваку емоцију коју Ана Колар осећа и на аутентичан начин донесе ову јунакињу, која се по свему разликује од Анђелкиних ранијих улога

Мени је ова улога била посебан изазов. Нисмо ништа препуштали случају и припремала сам се врло студиозно; пошто је Ана неко ко се бори са огромним траумама, дисфункционалном амнезијом и ПТСД-ем, имала сам срећу да сарађујем са двоје дивних психијатара, који су ми до детаља објашњавали како се сви ови облици испољавају и како на најбољи начин да прикажем једно стање које кључа али никако да прокључа.

У филму пратимо главну јунакињу Ану Колар која шест година након што је њен супруг настрадао у пожару у једном београдском клубу, креће на пут откривања истине шта се заправо догађало те кобне вечери. Истовремено, пред инспектора Дејана Штрпца, кога тумачи Љуба Бандовић, долази случај наводног самоубиства, за који се испоставља да може да се доведе у везу са канцеларијом Аниног супруга. Наизглед неповезане појединости отвориће бројна питања, а клупко лажи и превара почеће полако да се размотава.

Иако је ово писано давно и снимано у јесен 2019, тема насиља, и насиља над женама, увек је актуелна и мислим да је значајно да се о њој говори јер је јако важно да особе којима се такве ствари догађају схвате да нису оне криве. Једна од ствари које сам научила радећи на овом филму је да жртва поверује у то да је управо она проузроковала насилно понашање. Не, и не! Важно је то истаћи, а како се Ана са тиме изборила, погледајте у филму – рекла је Анђелка.

Филм Једини излаз налази се на редовном репертоару биоскопа Арене Синеплекс, а у којим терминима можете да га погледате, проверите ОВДЕ.

Сања Ђукић

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment