8. фебруар, 2021. – ЕУ инфо центар и Отворена комуникација расписују конкурс за седму генерацију полазника/-ца „Европске школе дебате”.

Да ли те занима дебата?

На конкурс се могу пријавити искључиво средњошколци/-ке и студенти/-киње са територије Србије.

Изабрани кандидати/-киње ће похађати радионице о вештини дебатовања, аргументацији, јавном наступу и функционисању Европске уније, европским институцијама као и процесу ЕУ интеграција.

Три групе полазника/-ца похађаће укупно 8 радионица, од марта 2021. до маја 2021. Радионице ће се одржавати једном недељно, сваке суботе у трајању од 3 сата, у онлине окружењу.

Предавачи и предавачице ће бити тренери/-це дебатних вештина и најбољи учесници/-це дебатних такмичења у Србији и иностранству.

Након радионица, полазници/-це ће имати прилике за учешће у јавним дебатама у организацији Информационог центра Европске уније. Јавне дебате ће бити организоване у складу са епидемиолошком ситуацијом, уживо или онлине.

Конкурс је отворен до петка, 26. фебруара 2021. године. Пријаве се врше искључиво путем онлине формулара који можете пронаћи овде.

Трочлани жири састављен од дебатних тренера ће одлучивати о кандидатима/-кињама који/-е ће бити изабрани/-е да учествују на Европској школи дебате.

Молимо све заинтересоване да одговорима у упитнику покажу своју мотивацију за учешће. Одлука жирија о одабраним кандидатима/-кињама биће заснована на одговорима из упитника.

Уколико имате било које питање пишите нам на: info@euinfo.rs или нам пошаљите поруку преко Инстаграма или Фацебоока.

Европска школа дебате је пројекат који организују Информациона мрежа Европске уније и дебатна академска мрежа Отворена комуникација, уз подршку Делегације Европске уније. Циљ овог пројекта је едукација средњошколаца/-ки и студената/-киња о Европској унији, процесу европских интеграција и вештини дебатовања.

Школу дебате је у претходних шест година похађало више од 600 средњошколаца/-ки и студената/-киња из преко 30 градова широм Србије, а организовано је више од 20 јавних дебата.

Leave a comment