Дечје одељење библиотеке „Раде Драинац“ у Прокупљу, интернет портал Топличанка и учитељице Јелена Бабић и Љиљана Соколовић расписују КОНКУРС за најлепши Читалачки дневник. Назив конкурса је

КЊИШКА СКИТАЊА КРОЗ ДНЕВНИК ЧИТАЊА
Да ли те занима наградни конкурс?

Конкурс има за циљ подстицање читања код школске деце кроз писање дневника читања и илустровање прочитаног. Циљ конкурса је мотивисање и подстицање ученика основних школа да читају, пишу, цртају, маштају, да развијају љубав према књижевности.https://www.youtube.com/embed/iKO4i0ZMCHI?version=3&rel=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&fs=1&hl=sr-RS&autohide=2&wmode=transparent

Читање и писање дневника траје од 1. фебруара 2020. до 1. априла 2021, а проглашење најлепших дневника биће 2. априла 2021. на Међународни дан дечје књижевности.

Дневник треба да садржи кратке белешке, личне утиске о прочитаном, коментаре, ставове, препоруке, забележен стих или пасус који је посебно привукао пажњу и сл. Дневник читања треба да садржи и илустарције прочитаног, које су лични доживљај читаоца.

Учесници бирају књиге за представљање по сопственом избору.

Свој дневник читања учесници конкурса треба да сликају и да пошаљу слике на имејл dnevnikcitanja2021@gmail.com. Потребно је да послате слике читалачког дневника буду у једном фолдеру.

Ученици чији радови буду проглашени најуспешнијима, најзанимљивијима, најсадржајнијима, најмаштовитијима и најкреативнијима биће награђени књигом.

Најуспешније урађени дневници читања биће део једне презентације која ће бити јавно објављена.

Желимо вам занимљиво и незаборавно књишко путовање!

Извор: Табла

Leave a comment