Током новогодишњих и божићних празника нашем телу и души смо дали мало одушка – одмор, храну, пиће конзумирали смо преко уобичајене мере. Сада је празнично уживање прошло – дошао је период када треба да прочистимо организам од токсина и калоричне хране.

Unsplash.com – Да ли радите повремено детоксикацију организма?

После празничне трпезе следи детоксикација

Ако кренемо да се присећамо, од припрема за дочек нове године у кућном амбијенту, преко Божића па све до српске Нове године – имали смо 15 дана празничне трпезе са доста калоричне хране, алкохола, газираног пића уз мањак активности. Као и сваке године, тако је било и ове, уз мале промене због ковида због чега смо још дупло више времена провели у кућном амбијенту. Не треба да се кајемо – празници су били прави провод за славље.

Почетак детоксикације – минимум 3 начина

Лепо се прославило – сада је дошло време за детоксикацију. Питате се како ћемо почети. Почећемо што пре и то од јутра. На празан стомак попићемо кашику малсиновог уља са лимуном, чашицу ароније или размућену белу глину. Можете бирати 1 од 3 начина за почетак.

Ужинајте и хидрирајте организам

За даљи наставак чишћења битно је да храна буде поснија – без калоричне, тешке хране, без масти, хлеба и слаткиша. По могућству што више органске хране. Неће нам прелаз бити лак али што пре кренемо, лакше ћемо завршити чишћење организма. Након преласка на лакшу храну, осетићемо олакшање и све брже ћемо напредовати. Вечеру избегавајте или поједите нешто лагано, рибу са поврћем или мусли. Ужинајте обавезно воће, орашасте плодове уз пуно течности, посебно воде.

Unsplash.com – Прочистите организам, душу и мисли!

Активирајте се и покрените енергију

Уз ову исхрану обавезно појачајте активност – вежбајте, трчите или појачајте кретање пешице. Продужите маршуту кретања или уведите нове. Барем две недеље пробајте да једете што лаганију храну и почеће и апетит празничне трпезе да се смањује.

Прочистите организам, душу и мисли – нека нова чиста енергија потекне кроз ваш живот!

Сузана Марјановић

Leave a comment