Politecnico di Milano налази се медју 20 водећих универзитета у Европи. Са око 40.000 уписаних студената и преко 1000 професора, највећи је италијански универзитет за велики број техничких и природних наука, архитектуру и дизајн. Од свог оснивања 1863. године Politecnico di Mlano” је базиран на квалитету и иновацији наставе, што је резултирало успостављањем чврсте сарадње са светом економије и привреде кроз развој експерименталног истраживања и трансфер технологије.

Да ли те занима ова стипендија?

Најбољим студентима Politecnico di Milano додељује ПЛАТИНУМ стипендије у износу од 13. 886€ годишње. Студенти који добију ГОЛД стипендију у износу од 8.886€ годишње имају покривене трошкове смештаја у студентском кампусу, као и плаћену школарину. СИЛВЕР стипендија покрива трошкове школарине. СТИПЕНДИЈЕ су намењене студентима који долазе из земаља ван Европске уније. За доделу стипендије није потребно посебно аплицирати, сви кандидати пријављени за упис на Мастер студије су аутоматски узети у обзир и за доделу стипендије

Поред ових стипендија, које се додељују на основу успеха у досадашњем школовању, доступна је и ДСУ стипендија која се додељује на основу материјалног стања кандидата. Висина износа који ДСУ стипендија обезбеђује израчунава се за сваког кандидата понаособ и близак је износу ГОЛД стипендије.

На следећем линку налази се листа мастер програма.

Пријаве за упис на први семестар, на ком настава почиње у септембру 2021. примаће се до 9. марта 2021. године. Накнада за пријаву износи 50€, а пре слања докумената потребно је обратити се на адресу полими@студије.инфо ради регистрације кандидата (можете писати на свом матерњем језику). Сва документа се шаљу искључиво онлине.

Проф. Иван Мангов је представник универзитета Политецницо ди Милано за Србију, Црну Гору и БиХ. За додатне информације о стипендијама и асистенцију приликом конкурисања, као и обавезну регистрацију кандидата, пишите на адресу polimi@studije.info.

Студенти који још нису дипломирали могу конкурисати и без претходног стицања дипломе, тако што ће доставити уверење са факултета да могу стећи диплому пре одласка на студије у Милано. Студентима се нуди смештај по повлашћеним ценама у неком од студентских домова, а цене смештаја крећу се око 300€ месечно. Студенти који добију ПЛАТИНУМ или ГОЛД стипендију имају покривене трошкове смештаја.

Кандидати са високим просеком у досадашњем школовању (изнад 9) имају право конкурисања за АСП програм интердисциплинарних курсева. Студенти уписани на овај програм не плаћају школарину, и добијају посебну стипендију од стране Алта Сцуола Политецница (око 2000€) за развој иновативних пројеката. На овај програм биће примљено 150 најбољих кандидата који ће наставу на АСП пратити у периоду од неколико радних недеља током године, а напоредо са наставом на матичном Мастер програму. На крају студија они добијају диплому АСП-а, диплому Politecnico di Milano и диплому Politecnico di Torino универзитета.

Одлуку о пријему кандидата као и одлуку о додели стипендије или ослобађању од плаћања школарине, доноси комисија сачињена од професора са одсека за који кандидати конкуришу. Приликом оцењивања досијеа комисија узима у обзир просек са основних студија, биографију, мотивационо писмо и препоруку професора.

Leave a comment