ЕУ инфо кутак у Нишу организује нову онлајн едукативну радионицу, на којој ће тема бити психолошки имунитет и како одржаacти ментално здравље у време пандемије. Радионица се одржава посредством Зоом платформе, 27. јануара од 17 сати.
Први циљ ове радионице је да кроз разговор са искусним предавачима радимо на препознавању ситуација у којима почињемо да прекомерно бринемо, када та брига почне да окупира нашу личност и када то значајно омета наше свакодневно функционисање. У том смислу ћемо се бавити тиме како да научимо да управљамо својим бригама, а не оне нама, како да користећи сопствене капацитете превазиђемо бригу и страх и појачамо психолошки имунитет.

У глобалним здравственим кризама које доводе у ризик здравље и животе великог броја људи, суочени смо са драстичним променама у свакодневним животима. Често ту нову ситуацију описујемо као ‘’нова реалност’’ која се не огледа само у сфери здравља већ и у економији, политици, образовању, култури, људским правима, односно у свим сегментима друштвеног живота.
Као и свака новина, посебно ова са негативним контекстом, она појединцима, породицама и читавим заједницама доноси повећане психичке изазове за које најчешће не поседујемо вештине и знања како бисмо их превладали.
Знања и вештине са којима ће присутни бити упознати на овој радионици базирани су на савременим научним и стручним сазнањима, као и на примерима добре праксе у земљама ЕУ.
Предавачи ће бити Ивана Врачкић, когнитивно-бихејвиорални психотерапеут и Чедомир Шагрић, специјалиста социјалне медицине и супспецијалиста здравственог васпитања.
Учешће је бесплатно за све заинтересоване, али је из организационих разлога неопходна пријава попуњавањем формулара који се налази испод, најкасније до 27. јануара у 10 сати или до попуне капацитета.
ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР

Да ли те занима психолошка радионица?

Радионица “Психолошки имунитет – управљај бригама” део је серијала радионица “Стаy тунед” који реализује ЕУ инфо кутак Ниш. Препознајуц́и неке од јединствених страхова и проблема са којима се суочавају савремене породице и у редовним околностима и у време пандемије, као што су недовољно информација и знања о дигиталној и физичкој сигурности, употреби дрога, сексуалности и недостатку асертивне комуникације, искусни стручњаци на серији радионица разговарају о овим темама кроз групни рад са полазницима.

Leave a comment