Децембар је је месец који допушта да се јелка окити још његовог првог дана. Кашњење са кићењем јелке у другој половини овог месеца би било необично, чак незамисливо. Мала или велика, природна или вештачка, зелена или бела, јелка је симбол дочека, еуфорије, славља.

Unsplash.com

Због епидемиолошке ситуације, ове године не можемо очекивати посебан новогодишњи дочек, али сви можемо дочекати нову годину у свом дому са најлепшим жељама и искреним молитвама. Изаберите украсе, лампионе, свећице, машнице и чаролија може да почне.

Уколико сте се одлучили за снежну јелку, онда украсе можете изабрати у сребрној, љубичастој, плавој  боји. Ако је јелка зелена, можете бити креативнији и изабрати више различитих  боја по вашем избору.

Фото: Марија Ердељи

Ја бих се определила да зелена јелка буде са претежно црвеним украсима – куглице и машнице, а уколико је снежно бела јелка, изабрала бих сребрно – љубичасте украсе више пастелних тонова.

Да ли желите да ваша јелка поздравља на улазу, онда је поставите у предсобље, нека буде природна, зелена, раскошна или висока,са понеким отменим украсом. Уколико желите да буде препуна прелепих и разноликих украса, да сија и привлачи пажњу својим раскошем, онда узмите малу јелку, пластичну и окитите је као из снова.

Ако желите да ваша јелка ове године буде необична, погледајте кликом овде наше предлоге.

Велику јелку, раскошну, са мање украса можете поставити у ходник да простор не би био пренатрпан, уколико је јелка мала и пуна сјајних украсаможете је поставити на било који згодан део намештаја да буде видљива. Не постоји кич у новогодишњем кићењу, пустите машти на вољу.

Одакле потиче обичај кићења јелке, прочитајте кликом овде.

Лампиони су незаобилазни украс новогодишње свите и постали су обавезни  украси и у кићењу дворишта или терасе. Можете бити креативни  и осмислити како би изгледао ваш новогодишњи дворац. Ваше новогодишње дрво ускладите са ентеријером, са бојама вашег простора. Ваше новогодише дрво нека буде по вашој жељи, пустите својој машти на вољу и чаролија може да делује!

Сузана Марјановић

Leave a comment