20 година Фестивала уличних свирача – фејсбук премијера кратког документарног филма

Фејсбук премијера кратког документарног филма “20 година Фестивала уличних свирача” заказана је за 10. децембар у 19 часова, а филм ће бити приказан на званичној страници Фестивала уличних свирача.

20 година Фестивала уличних свирача

 

 

 

 

У филму говоре Ида Престер (Lollobrigida), Душан Страјнић – Дукат (Stray Dogg), Бојан Слачала (Артан Лили), Миодраг Нинић (VIS Лимунада), као и тим фестивала Борислав Бељански, Александар Царић и Натали Бељански Поповић.

У време епидемије корона вируса, Фестивал уличних свирача пуни 20 година. Први пут Новосађани нису ишли на фестивал, већ је фестивал стигао до њих. Кроз симболичних 20 наступа широм града, у 10 градских квартова, Фестивал је ове године изненадио грађане за свој рођендан.

Од првог издања у центру Новог Сада, до преласка у Подграђе Петроварадинске тврђаве и прославе 20. рођендана у градским двориштима, Фестивал уличних свирача већ 20 година крајем лета, на улице Новог Сада доводи најразноврсније уметнике са интернационалне и домаће сцене.

Фестивал окупља у највећој мери музичаре али и плесаче, позоришне трупе, перформере, акробате и представља велику уметничку радионицу на отвореном где су уметници и публика равноправни учесници.

Од идеје да уметност увек припада и улици уметнике не делимо на „уличне“ и „етаблиране“ па је тако Фестивал уличних свирача место на којем могу да се сретну врхунски професионални музичари и потпуни аматери.

Фестивал уличних свирача сваке године године за три дана види више од 70.000 посетилаца, а сви програми су, као и одувек од оснивања – бесплатни.

Фејсбук премијеру моћи ћете да погледате на линку.

Leave a comment