Трећа „Бесплатна школа програмирања“ која се традиционално сваке године реализује у Српско-корејском информатичко-приступном центру захваљујући сарадњи Министарства државне управе и локалне самоуправе и Владе Републике Кореје одржаће се током следеће седмице путем зум платформе (енг. Zoom).

Пријави се на школу бесплатног програмирања

 

 

 

Обуке из домена употребе иновативних информационо-комуникационих технологија, коришћења најпознатијег програма за израду табела Ексел (енг. Microsoft Excel) и основа програмског језика Пајтон (енг. Python), као и ранијих година држаће млади корејски стручњаци, апсолвенти реномираних ИТ академија из Сеула. За две године посвећеног рада они су обучили више од 700 грађана Републике Србије и унапредили њихова ИКТ знања.

Било је планирано да се трећа „Бесплатна летња школа програмирања“ реализује током јула, али је она одложена због препоручених мера за спречавање, сузбијање и превенцију ширења корона вируса и тадашње епидемиолошке ситуације у обе земље. Захваљујући заједничким напорима Министарства државне управе и локалне самоуправе и Националне агенције за информационо друштво Владе Републике Кореје обезбеђени су потребни услови за њено одржавање путем онлајн платформе.

„Бесплатна ИТ школа“ трајаће од 7. до 11. децембра. Курс основног нивоа коришћења програма Ексел (енг. Microsoft Excel) одржаће се сваким радним данима у интервалу од 13-16 сати, а основе програмирања у Пајтону (енг. Python) сваким радним даном у периоду 10-12 сати.

Напомињемо да су часови бесплатни и да се одвијају на енглеском језику. Право да се пријаве имају сви грађани/ке. Пријавни формулар доступан је на следећем ЛИНКУ. 

Наглашавамо да су места ограничена, и да се брзо попуне, јер је интересовање ранијих година било велико.

Пожури и пријави се на време! 

Извор: СКИП ЦЕНТАР 

Leave a comment