Спремили смо за вас радионицу за упознавање са највећим програмом ЕУ за истраживања и иновације – Хорисон 2020, која ће се одржати у петак, 20.новембра у 18h путем Зоом платформе.

Да ли си чуо за Хорисон 2020?

 

 

 

 

Овај програм нуди директну подршку за предузећа која имају потенцијал раста и развоја, финансирање које је намењено иновативним идејама које се могу претворити у успех на тржишту, подршку развоју високо ризичним иновативним идејама у раној фази развоја и још много тога.

Посебан фокус радионице биће на каскадном финанисирању, механизму Европске комисије који има за циљ подршку малим и средњим предузец́има и стартапима у развоју и примени иновативних дигиталних решења – програмима акцелерације, инкубације и менторства, али и субгрантинг шемама које су доступне предузетницима у Србији.

Наш предавач биће Немања Петровић, економиста, саветник за иновације и стратешко планирање.

Учешће на радионици је бесплатно, али је потребно да се пријавите на линку: ЛИНК

Ово је само један у низу радионица коју ћемо организовати у наредном периоду како бисмо свим потенцијалним и тренутним корисницима ЕУ програма приближити могућности за аплицирање, добијање финансијске и/или саветодавне подршке за развој свог бизниса.

Мала и средња предузећа, као и веће компаније могу конкурисати за финансијска средства и саветодавну помоћ у пословању путем неколико програма и пројеката Европске уније. У зависности од пројекта, програма и области којом се предузећа баве, средства Европске уније могу бити у облику бесповратних средстава, зајмова, а у неким случајевима и гаранција.

Leave a comment