За рушење предрасуда не постоје баријере! КАО Парнас наставља своју мисију промене перспектива о инвалидитету код средњошколаца и студената.

 

 

 

Пројекат „Ухвати филм – пусти предрасуде 3“ након прве радионице на Медицинском факултету у Новом Саду, која се организовала уз присуство публике, наредне едукације реализију онлајн.
У петак, 6. новембра прилику да виде едукативне филмове са фестивала „Ухвати филм“, а затим да разговарају са стручњакињама из области инвалидности, имаће студенти Школе струковних студија за образовање васпитача Нови Сад. У уторак, 10. новембра, радионица ће се одржати са студентима Одсека за педагогију Филозофског факултета Нови Сад, док ће 13. новембра ту прилику имати и ученици Рачунарске гимназије „Смарт“.
Ученици ће моћи да науче основне појмове о инвалидитету и дискриминацији особа са инвалидитетом, кроз пројекције филмова са „Ухвати филм“ фестивала и радионицу у којима ће се деконструисати стереотипи и предрасуде уочене у филмовима. Посебна пажња у током ових радионица биће на теми инклузивног образовања и рушењу предрасуда о особама са инвалидитетом као немоћним.
Пројекат „Ухвати филм – пусти предрасуде 3“ одржава се трећу годину заредом, уз подршку Градске управе за спорт и омладину у новосадским средњим школама и на факултетима. Циљ пројекта је подстицање превенције дискриминације социјално осетљивих група младих и афирмисање филма као средства едукације за постизање социјалне промене. Едукација сензибилише и наставно особље по питањима дискриминације и социјалног укључивања осетљивих група и подстиче их да овај аспект примене у свом раду са младима. Пројекат директно утиче и на развој квалитетних ваннаставних активности у школама.

Leave a comment