Хуманитарна акција посвећена деци са оштећеним слухом “ЧУТИ И РАЗУМЕТИ” ове године се упркос пандемији организује по девети пут.

Да ли те занимају хуманитарне акције?

 

 

 

 

 

Ову акцију је у септембру 2012. године покренуо Аудиовоx поводом Светске недеље глувих и наглувих особа која се обележава последње недеље септембра. Поред познатих стручњака Из ове области и великог броја компанија, хуманитарну акцију “ЧУТИ И РАЗУМЕТИ” су до сада подржали и Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина као и велики број певача, глумаца, спортиста, водитеља и многи други. У претходних 8 година акција је осим у Београду одржана и у Јагодини, Нишу и прошле године у Крагујевцу.

Ове године, у складу са епидемиолоском ситуацијом изазваном вирусом COVID-19, главни организатор Аудиовоx одлучио је да се манифестација одржи у оквиру школа деце са оштећеним слухом, без традиционалног заједничког излета и окупљања деце на једном месту. Уместо тога организован је наградни ликовни конкурс за децу на тему “Моји слушни апарати и ја” којим је обележена акција ЧУТИ И РАЗУМЕТИ. Жири у коме су заједно стручњаци из области оштећења слуха код деце и ликовни уметници ће почетком октобра изабрати 3 најбоља дечија рада за које је Аудиовоx обезбедио вредне награде.

Иако ове године нисмо могли да се дружимо уживо Аудиовоx је припремио заједнички видео поздрав за сву децу а поред чланова колектива Аудиовоx њих су желели да поздраве и чланице групе Фрајле и параолимпијски спортиста Растко Јокић.

Жеља Аудиовоx-а је да хуманитарном акцијом “ЧУТИ И РАЗУМЕТИ” деци са оштећеним слухом поклонимо један леп дан у години и дружење са вршњацима и да јавности на тај начин покажемо да су она део нашег друштва и истовремено подсетимо све нас на њихове жеље и потребе. На интернет сајту www.cutiirazumeti.com који је посвећен овој хуманитарној акцији могу се видети извештаји са претходних окупљања.

Leave a comment