Перформансом Прожимање Тање и Новака Јосића свечано је отворен 18. Ухвати филм фестивал, у среду, 23. септембра, у Културном центру Новог Сада.

Након перформанса, посетиоци су се подсетили два прошлогодишња награђена филма – Незаборавно и Кревети других, а специјална гошћа на свечаном отварању била је Ива Племић Дивјак, овогодишња чланица жирија Фестивала. 

До краја недеље у Културном центру биће приказивани премијерно филмови из целе Европе, на различите теме: љубав, спорт, насиље, дискриминација,… Детаљније о филмовима погледајте ОВДЕ. 

Након пројекција уследиће трибине: 

  • четвртак, 24. септембар ,,Уметници који мењају перспективе”, о томе како рад уметника може допринети промени друштвене свести, а уједно и бољем положају особа са инвалидитетом.
  • петак, 25. септембар: ,,Млади који мењају перспективе”. Чланице Клуба студената Специјалне рехабилитације и едукације Медицинског факултета Нови Сад ће објаснити своје мотиве за одабир професије и како своје теоријско знање претварају у практични рад.
  • субота, 26. септембар: ,,Волонтери који мењају перспективе”. Колико је важно на једном оваквом Фестивалу имати сјајну младу екипу, спремну да помогне у сваком тренутку?
  • недеља, 27. септембар: ,,Фестивал који мења перспективе”. Да ли смо и како мењали перспективе свих ових година? Које успомене са Ухвати филм фестивала су нам најдраже?

Цео програм Фестивала доступан је ОВДЕ

Ухвати филм фестивал реализује се у оквиру Калеидоскопа културе, једног од највећих програмских лукова пројекта ,,Нови Сад – Европска престоница културе”. Овогодишње издање подржали су: Градска управа за културу Града Новог Сада, Министарство културе и информисања Републике Србије, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Ерсте банка Србије.

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment