Онлајн Еду Вики камп је тродневни догађај који ће бити одржан 24, 25. и 31. октобра 2020. године путем платформе ЗООМ.

Еду вики камп

 

 

 

 

Онлајн Еду Вики камп 2020

Камп окупља добровољце који су заинтересовани да активно доприносе развоју образовног програма Викимедије Србије. Током програма учесници ће имати прилику да сазнају на који начин Википедија може бити коришћена као наставно средство. Радећи заједно, у тимском духу, унапређиваће вештине које ће им помоћи да унапреде своју комуникацију, начин писања, преговарања и сл., а које могу искористи приликом остваривања сарадње са професорима на факултету или у другим образовним институцијама.

Онлајн Еду Вики камп је први догађај такве врсте, с обзиром на то да је Викимедија Србије претходне четири године организовала кампове широм Србије. Подстакнути новонасталом здравственом ситуацијом и бринући о здрављу учесника наших пројеката, одлучили смо да ове године искористимо нове технологије и да камп буде одржан у онлајн окружењу. Надамо се да ћемо управо због тога ове године, више него икада, окупити младе и свестране учеснике који су мотивисани да уче и усавршавају се упркос препрекама и изазовима које нам се тренутно намећу, исто као што смо и ми мотивисани да не пропустимо прилику да одржимо Еду Вики камп и ове године.

Шта добијају учесници:

  • Како написати чланке на Википедији уз индивидуалну подршку ментора
  • Како инкорпорирати Википедију у образовање
  • Прилику за ангажовањем на занимљивим и креативним пројектима Викимедије Србије
  • Искуство у тимском писању пројеката, од којих ће најбољи бити награђени
  • Остваривање контакта са младим тимом Вики амбасадора и прилику да будете део тог тима
  • Могућност да упознају и да се друже са вршњацима који имају слична интересовања
  • Сертификат о учешћу

Пријављивање
Догађаји Викимедије Србије су отворени за све добровољце, али будући да је камп посвећен учесницима који намеревају да се укључе у тим образовног програма, предност ће имати ученици завршне године средњих школа и студенти.

Од учесника се очекује активно учешће. Сви заинтересовани се могу пријавити попуњавањем овог формулара до 30. септембра 2020. године.

Учешће је бесплатно за све учеснике, програм је доступан на овом линку.

Са онима који буду одабрани, биће организован онлајн интервју. Сви учесници су у обавези да током интервјуа и кампа имају уређај са камером и микрофоном како бисмо обезбедили активно учешће свих учесника.

За сва питања нам се можеш обратити мејлом на nebojsa.ratkovic@vikimedija.org или телефоном на 060/7454771.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment