Дођи и забави се. Све што ти треба је бицикл и добра воља.

У Панчеву ће у суботу 19.9.2020. године са почетком у 17h бити одржан први бициклистички фестивал под називом Panbike  фестивал. Догађај се организује у оквиру пројекта Пронађи алтернативу путничком аутомобилу који организује Удружење грађана Србија, мој дом, а суфинансира Министарство за заштиту животне средине. Циљ пројекта јесте развијање свести о потреби очувања заштите животне средине и промоција алтернативних видова превоза, а посебно бициклизма као здравог начина кретања и еколошки погодног превозног средства.

Panbike фестивал

 

 

 

 

Panbike Фестивал

Догађај је намењен младима од 16 до 30 година, а одржаће се на платоу испред Градске управе града Панчева у виду такмичења у:

  • спорој вожњи бицикла
  • вожњи бицикла с обрнутим корманом
  • полигону спретности за бициклисте
  • познавању правила саобраћаја за бициклисте.

Такмичар који буде имао највише бодова у свим дисциплинама као награду добиће бицикл.

Пријава
Број такмичара је ограничен због забране окупљања на отвореном више од 30 особа. Обавезна је пријава на имејл-адресу: srbijamojdom@gmail.com. Приликом пријављивања треба навести: име, презиме, годину рођења и град из којег тамичар долази. Пријаве послати најкасније до 18. 09.2020. у 23:00. Пријаве на лицу места биће могуће само у случају да се не пријави довољан број такмичара, а управо зато препоручујемо да се што пре пријавите И добијете могућност да учествујете у промоцији здравог начина кретања и уједно освојите награду.

Сви окупљени имаће прилику да испробају тзв. пијане наочаре и да на тај начин стекну утисак како је бити учесник у саобраћају под дејством различите количине алкохола, умора, опојних дрога и јаких лекова. Осам различитих врста наочара обезбеђене су од стране Агденције за саобраћај града Панчева. Пријатељи фестивала који ће представити свој рад на 1. Панбике фестивалу су Завод за јавно здравље Панчево и Црвени крст Панчево.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment