Како вам звучи тзв. шумска купка и на шта вас то асоцира? Питате се да није нек грешка размишљајући о томе да је купка општепознат производ за туширање. Није грешка, прочитаје добро текст и приуштите себи шумску купку. 

ФОТО: Шта мислите о шумској купки?

Одлазак у природу је веома лековит и представља и физички и ментални детокс. Истраживања кажу да само пола сата дневно у природи доноси вишеструку корист за организам човека. Можете вежбати, медитирати, сунчати се, љуљати и дисати пуним плућима.

Можете бирати да ли ћете шетати кроз шумицу, седети поред поточића, трчати земљаним стазицама, возити бајс или једноставно седети на клупи. Сунце ће вас озарити продирући низ грање, дашак ветра ће вам миловати лице, жубор потока ће вам певушити музику за медитацију. Срешћете по неког пса који ће протрчати поред вас или се поиграти са вама и подсетити вас на радост живота. 

Искључите ум и препустите се осећању релаксације. Нека сви проблеми изађу из ваших мисли, а нека енергија природе протиче кроз вас. Увек дугујете себи једну шетњу која је само ваша и увек можете наћи бар пола сата времена само за ваш шумски одмор тела и душе.

Уживање које себи приуштите редовно, исплатиће се вишеструко повољно по вашу психу и физичку кондицију. Битно је да уживате и да сте свесни да је битно да будете истрајни у навици да обезбедите себи пријатну шумску купку.

 

 

 

 

 

 

Leave a comment