У серијалу радионица које је ЕУ инфо кутак у Нишу организује на тему развоја социјално, ментално и физички здраве деце, 17. септембра од 18h биће одржана ОНЛИНЕ радионица за родитеље деце школског узраста, под називом “Конектуј се на мрежи, не дисконектуј се из реалности”.

Да ли те занима онлајн радионица?

Понекад се чини да се животи деце “врте” око њихових телефона и савремене технологије, што је вероватно још више дошло до изражаја у време пандемије када су друштвене активности смањене, а сви више времена проводили код куће. Од апликација и видео игара, преко интернета и друштвених медија, па све до телевизије, технологија све више постаје суштински део нашег живота. Ако дете користи интернет без надзора одрасле особе, може бити изложено програмима са штетним садржајем, који подстиче непримерено понашање, промовише насилни или сексуално експлицитни садржај.

Циљ наше радионице је да се кроз конкретне савете, разговор и примере из праксе помогне родитељима да развију корисне вештине, да се упознају са предностима и ризицима интернета, како би своју децу заштитили од потенцијалних опасности у дигиталном окружењу.

Родитељи ће овом приликом моћи да сазнају више о важним темама:

– који су ризици са којима се деца срећу на мрежи и могућности смањења ризика

– главна улога родитеља у развоју правилног односа деце према виртуелној стварности, перцепцији мреже и позиционирању детета у сфери приватно/јавно, као и развоју одговорног понашања

– васпитни стилови – како заштитити дете, а не рушити му приватност и бити у корак са трендовима

– суочавање са сајбер насиљем, подршка детету

ОНЛИНЕ радионицу ће водити Бранислава Красић и Ана Митровић, когнитивно-бихејвиоралне психотерапеуткиње. Догађај је намењен родитељима деце школског узраста (основна и средња школа)

Учешће је бесплатно за заинтересоване родитеље. Број места је ограничен, па је због тога потребно потврдити долазак попуњавањем пријавног формулара који се налази на линку испод, најкасније до 17. септембра у 10 сати или до попуне капацитета.

Догађај се реализује онлине на платформи Зоом, а сви пријављени учесници ће најаксније на дан одржавања радионице добити мејлом линк са информацијама за приступ и праћење.

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР – ЛИНК

Препознајући неке од јединствених страхова и проблема са којима се суочавају савремене породице, као што су недовољно информација и знања о дигиталној и физичкој сигурности, употреби дрога, сексуалности и недостатку асертивне комуникације, стручњаци ће на серији радионица које организује ЕУ инфо кутак радити на овим темама кроз групни рад са полазницима радионица.

Leave a comment