Обавештавамо вас да ће у среду, 5. августа од 17 сати, бити одржан први вебинар у серијалу „Дигитални имунитет – од дигиталне цуцле до дигиталног бунтовника” који организује ЕУ инфо мрежа у сарадњи са Министартсвом културе и информисања Републике Србије и ЕУ пројектом Подршка медијским реформама.

Да ли те занима овај вебинар ?

Овим серијалом желимо да заједно промишљамо како сазревају млади у дигиталном окружењу, да проширимо знања и вештине медијске писмености родитеља како би могли активно да учествују у дигиталном животу младе популације. Теме вебинара засноване су на Приручнику за медијску писменост за предуниверзитетско образовање намењеном наставницима и стручним сарадницима, који припрема Министарство културе и информисања са ЕУ пројектом Подршка медијским реформама.

Нови серијал вебинара прилагођен је породицама према старосној доби деце и младих – почев од оних најмлађих, па до средњошколаца и представља прилику да заједно јачају свој дигитални имунитет.

Пратите нас! Придружите нам се!

ВЕБИНАР: Дигитална цуцла

Време: Среда, 5. август од 17h

Опис:

Деца су од најранијег детињства у контакту са технологијама, и не знају како изгледа живот без интернета. Разни уређаји, а пре свих мобилни телефон постао је „продужена рука“ деце и родитеља у чувању и одрастању. Родитељи чији малишани упоредо са упознавањем реалног света, упознају и онај дигитални, често су растрзани између осећаја олакшања услед освојеног слободног времена до гриже савести. Много је питања која се намећу када је реч о најмлађем узрасту деце и коришћењу технологија. Иако су ставови родитеља често подељени и изричити, већина, ипак, посеже за “дигиталном цуцлом”.

Вебинар “Дигитална цуцла” отвара серијал вебинара о дигиталном сазревању деце и младих и намењен је родитељима, старатељима и васпитачима деце узраста од 2 до 4 године.

Теме о којима ћемо говорити:

  • *Које је право време да дамо детету мобилне телефоне и таблете?
  • *Који су начини да заштитимо децу од агресивног и непримереног садржаја?
  • *Најмлађи и време пред екраном;
  • *Шерентинг – шта је то, и како да својим понашањем на интернету не угрозимо приватност своје деце?

Учествују:

  • *Маја Зарић, Министарство културе и информисања, руководилац у Сектору за информисање и медије
  • *Ана Мирковић, Институт за дигиталне комуникације
  • *Миша Стојиљковић, новинар
  • *Модератор: Драган Илић, новинар и психолог

Дигиталне технологије мењају свет у којем живимо, а епидемија Ковид-19 вируса убрзала је наш пут кроз дигитално доба.

Олакшано учење и образовање, приступ медијским садржајима и информацијама, истраживачки и креативни рад, као и дружење, само су неке од предности које је дигитално доба донело младима. Ипак, ту је све време присутна и она “друга” страна интернета и бројни изазови са којима се сусрећемо сви.

Leave a comment