Посетиоци градског купалишта Штранд синоћ су имали прилику да присуствују премијери аудио-визуелне радио-драме ,,Панонска турнеја“, у режији Милана Ракића.

Прича прати младу певачицу Зорану Иђушки на њеној турнеји која треба да спасе дугова медијску кућу са којом сарађује Зоранин менаџер. Међутим, наизглед идеалан план постаје компликован када се у све умеша и власница једног таблоидног листа. 

Панонска турнеја

Сви ликови осим Зоране Иђушки су измишљени, а сценарио, режију и монтажу потписује Милан Ракић. 

,,Панонска турнеја“ је настала из жеље да допринесем популаризацији радио-драме као жанра, али и да остварим дечачки сан будући да ме глума одмалена интересује. На један духовит начин сам покушао да прикажем савремене друштвене односе, а захваљујући младој солисткињи Зорани Иђушки публика може да ужива и у прелепим војвођанским песмама – каже Милан Ракић и додаје да ће се публика у исто време и забавити и орасположити, али и размислити о савременим друштвеним односима. 

Панонска турнеја
Милан Ракић и Зорана Иђушки

Осим Милана и Зоране, улоге тумаче и Јелена Дармановић, Милица Томић и Зоран Кнежевић. За тон је био задужен Милан Гранић, а лектуру је урадила Наташа Бундало Микић. Премијера је одржана као једна од активности које током лета на Штранду организује Градска библиотека. 

Због епидемиолошких мера, премијери на Штранду је могло да присуствује десет посетилаца, а даља представљања пред публиком планираће се у складу са развојем ситуације. 

Ракић најављује да ће радио-драма ускоро бити доступна и онлајн, те ће публика моћи и на тај начин да је погледа. 

 

Сања Ђукић

Фотографије: Марија Ердељи

 

Leave a comment