МЕXТ стипендије Владе Јапана за 2021. годину

Стипендије за основне студије и стипендије за студенте истраживаче/постдипломце.

Да ли те занима стипендија?

Амбасада Јапана обавештава све заинтересоване кандидате да је почео конкурс за МЕXТ (Министарство образовања, спорта, науке и технологије Владе Јапана) стипендије за 2021. годину за студенте из Републике Србије и студенте из Црне Горе.

Конкурс је отворен до 31. јула 2020. године.

Сви кандидати ће о датуму и месту одржавања испита, који је планиран током септембра, бити обавештени накнадно.

Кандидати који испуњавају услове могу да се пријаве за следеће категорије стипендија:

  • Стипендије за основне студије у Јапану: детаљне информације о стипендији, апликацији и осталим документима за преузимање можете погледати овде.
  • Стипендије за студенте истраживаче/постдипломце: детаљне информације о стипендији, апликацији и осталим документима за преузимање можете погледати овде.

Посебне напомене:
Потребно је да заинтересовани кандидати пажљиво прочитају и следе инструкције које су за сваку од наведених категорија јасно истакнуте у документима под називом Application Guidelines for Undergraduate Students (за основне студије), odnosno Application Guidelines for Research Students(за постдипломске студије). Обе категорије укључују обавезно тестирање знања енглеског и јапанског језика.

За додипломске студије ће се, у зависности од области студирања, обавити тестирање знања из области математике, физике, хемије или биологије на енглеском језику.

За додатне информације можете контактирати Амбасаду Јапана путем имејла culture@s1.mofa.go.jp. За остале информације обратите се Одељењу за културу и медије амбасаде Јапана.

Извор: Infostud.com

Leave a comment