Да ли сте за лагану шминку, вамп изглед или вам је потребна шминка за сцену? Зависно од прилике, могу вам затребати све три опције. 

ФОТО: lovingloving.com
Заблистаје драге даме!

Лагана шминка – летњи дневни look

Када идете на посао, шетњу, дневни излазак по граду, ваша шминка у тим приликама, односно свакодневна шминка, треба да буде лагана. Таман онолико колико је потребно да изгледате уредно и неговано и да се самим тим лепо осећате. Јака свакодневна шминка би штетно деловала на вашу кожу, а сем тога у овим ситуацијама не би била прикладна. Прајмер, крема за тонирање, сјај за усне, маскара, евентуално оловка за усне или очи – све по мало и ви имате супер лагани make-up. 

Вамп изглед – вечерњи look за излазак

За вечерњи look изглед можете препустити машти на вољу и креативности. Можете приуштити себи вамп изглед и јачу шминку. Уз тоалету или урбану комбинацију, добро расположење, изражајну жминку, бићете вамп жена, заводница, елеганта дама или оно што је највише у складу са вашим темпераментом и природом. И у тим приликама, треба водити рачуна o умерености, односно шта се јаче наглашава, зависно од индивидуалног адута – очи или усне. 

Уметнички изражај – шминка за сцену

Уколико имате сценски наступ, уметнички изражај професионалца може да има већу креативну слободу. Са таквом шминком не можете у шетњу, али можете на позоришне даске, наступе на музичкој или плесној сцени или на маскембал. Уметничку шминку препустите професоналцу који ће на вашем лицу “сликати” специјалним четкама и палетама. Са таквом шминком спремни сте за позоришне даске, филмске сцене, јавни наступ или маскенбал. 

Свакодневна нега коже, редовна брига о телу, нега косе, има своје бенефите који се виде након одређеног периода. Резултати константног улагања у изглед се не могу надоместити шминком и гаредробом било ког бренда. Неговањем свог тела, негујете и своју ауру, енергија ће вам бити повећана и позитивне вибрације ћете осећати ви и ваша околина.

Да бисте заблистали није потребно да купите шминку и одећу најскупљег бренда, већ да будете свесни значаја улагања у здравље, негу и физичку активност. Најпре ћете приметити сами прве промене а затим ће и ваша околина приметити сјај којим блистате и енергија којом зрачите.

Постаните самосвесни себе, као и значаја редовног и правилног улагања у себе. Самим тим, бићете увек спремни да се лепо и брзо нашминкате – лагано, јаче или сценски  у зависности од прилике. Срећно, драге даме!

Сузана Марјановић

Leave a comment