Конкурс “Они су хероји” завршен је проглашењем најистакнутијих појединаца током пандемије које су предложили њихови суграђани, пријатељи или породица. Петнаест хероја са највећим бројем гласова на сајту onisuheroji.rs награђени су авиокартама за земље Европске уније.

 

Они су хероји!

На такмичење у организацији Делегације Европске уније пристигао је велики број пријава, из више од 30 градова у Србији. 100 херојских прича нашло се на крају успешно регистровано, али и многе друге, које нису испуниле формалне услове конкурса, показале су несебичну енергију и посвећеност заједници и тиме заслужују пажњу и захвалност. 

„Несебично нам је помогао у достављању намирница и лекова. Сваки дан, по киши и снегу временским условима помагао старијим људима који су били у карантину. То је за сваку похвалу кад постоје тако дивни млади људи.“

„Моја сестра је херој! Хвала јој за сваки дан кад је ризиковала радом у лабораторији, за храброст коју је показала пацијентима, породици, пријатељима, за несебичну подршку свима са којима је била у контакту, за лепе речи и утеху које је свима упутила.“

„Поред бројних обавеза успешно савлађује свакодневне нове обавезе и све препреке које јој се на путу нађу. Посебан разлог због ког је пријављујем на конкурс је што је током пандемије пружала бесплатну онлине помоћ ученицима свих узраста и студентима из различитих градова који су након њене објаве на друштвеним мрежама потражили помоћ од ње.“

Ово су само неке од захвалности упућених главним јунацима малих прича о великој храбрости.

Управо због тога, због изузетних прича и великог броја предлога за хероје који су пристигли током кампање, Делегација ЕУ у Србији одлучила је да прошири круг награђених за још пет хероја, јер солидарност је једна од темељних вредности Европске уније од њеног оснивања. 

15 победника конкурса добиће по две авио карте, а велику захвалност дугујемо компанији Ер Србија, партнеру Делегације ЕУ на овом пројекту.

Међу пријављенима налазе се волонтери, продавци, комшије, наставници који су држали часове на даљину, полицајци, војници, лекари, продавци, мужеви, жене, баке и деке. Они су у јеку епидемије вируса корона наставили да раде, својим суграђанима олакшали живот и малим и великим, али пре свега храбрим, делима ублажили тежак период кроз који смо сви прошли.

Причу о сваком од ових хероја можете да нађете на линку – https://onisuheroji.rs/gallery?page=popular .

Свим учесницима се захваљујемо на интересовању и слању предлога, а посебно херојима који су били велика помоћ и подршка у оквиру њихове заједнице и који су многим суграђанима олакшали живот током пандемије – ХВАЛА ВАМ.

Leave a comment