Јавна презентација радова насталих током онлајн радионице дигиталног storytellingа биће одржана у уторак 30. јуна од 19 часова у креативном центру ПРОСТОР (Београдска 11, Петроварадин). На презентацији ће говорити учеснице радионице Бојана Каравидић из удружења Субурбиум, Катарина Дајч испред удружења Сценаториа, као и предавач Федерица Песце из италијанске организације Мелтинг Про.

Јавна презентација storytelling радионице

Полазници storytelling радионице радили су на личним причама које их повезују са Градићем – Подграђем Петроварадинске тврђаве. Циљ радионице је да се кроз личне приче осврнемо на локалитет који игра важну улогу у историји Новог Сада и понудимо нове идентитете.

Учесници су били радници у култури, туризмолози, истраживачи и студенти који се Градићем баве већ дуги низ година и који инспирацију проналазе управо у наслеђу које Градић у себи носи.

Радионица је настала у оквиру пројекта Stories behind cities (Нови Сад, Ријека, Тимисоара) подржаног од стране Европске комисије, програма Креативна Европа.

Циљ пројекта је да истражи утицај који на развој идентитета градова имају њихови наративи. Пројекат се бави мапирањем нових ресурса (урбане приче, митови, итд) који ће омогућити Ријеци, Новом Саду и Темишвару да уједине визије, знања и искуства и представе нове приче. Градови ће такође истражити заједничко наслеђе и приче који их уједињују кроз историју.

Јавна презентација радова део је пројекта Будимо Градић 2020 који је подржан од стране Града Новог Сада.

Leave a comment