Да ли сте стари између 18-29 година? Да ли живите на Западном Балкану? Да ли себе видите као потенцијалног лидера и некога ко позитивно утиче на своју средину?

Да ли те занима овај позив за младе ?

Ако су ваши одговори ДА, онда је ово позив баш за вас. Све што треба да урадите јесте да попуните кратак формулар (на енглеском језику) и снимите видео у трајању од једног минута о својим талентима, амбицијама и идејама.

Овим првим позивом тражи се 60 динамичних младих појединаца са Западног Балкана, укључујући и Србију. Потенцијални подносиоци захтева не морају имати претходно искуство у програмима и иницијативама ЕУ, али би требало да имају интересовање за учење о вредностима ЕУ и промовисање могућности које ЕУ нуди.

„Млади људи су есенцијални елемент који може помоћи Србији да оствари циљ чланства у ЕУ и зато желимо да инвестирамо у ову мрежу младих европских амбасадора као део сире стратегије за укључење младих из читавог региона,“ каже директорка Европске комисије за Западни Балкан, Руиз Калавера.

„Желимо да видимо младе људе који су пуни ентузијазма и страсти ста год она била, снимање, фотографија, активизам или на пример заштита животне средине. Желимо њихову посвећеност да ту своју страст да све сто науче деле са осталим младим људима у својим заједницама,“ закључује Калавера.

Оно што је најважније, млади европски амбасадори (YЕА) морају бити отворени за размену идеја, улагање свог времена и развој талената. Као чланови YЕА, имаће прилику да се повежу са својим вршњацима из читавог региона Западног Балкана, као и ЕУ, кроз догађаје и студијска путовања.

Очекује се да се укључе у различите врсте креативних и друштвених акција и да науче како да врше позитиван утицај на младе. Имаће прилику и да учествују у прилагођеним курсевима обуке како би развили своја знања и вештине.

Посвећени сте уметности и култури? Волите спорт и како премошћује културне поделе? Или сте можда посвећени заштити животне средине? Без обзира на ваша интересовање, ако имате инспиративну поруку да поделите са нама – мрежа Младих европских амбасадора тражи баш вас.

Пријаве су отворене, а рок за предају је 15. јул 2020. Сви детаљи о YЕА платформи, процесу одабира и начину пријаве могу се наћи на овом линку (https://www.webalkans.eu/).

 

Leave a comment