Пројекат ,,Цртамо цртани филм”, чија је окосница изложбена поставка у Галерији Форма у Новом Саду, траје од 1. до 16. јуна 2020. године.

Изложба траје од 1. до 16. јуна.

Уколико одлучиш да посетиш Галерију Форма у овом периоду, моћи ћеш да погледаш 2D анимације које су фокусиране на дете и детињство, а које су дело новосадског уметника анимације, Теодора Ајдука.

Он је своја дела из области адвертајзинга представио путем графичких паноа. На њима су приказане разне фазе анимационог поступка. Путем видео бина публици је представио и готова анимациона решења, па нас ова темељно изведена поставка наводи на закључак да је анимација врло сложено средство покретних слика и да изискује право мајсторство у балансирању разних елемената. У анимацији је важно остати на истом нивоу и одржавати квалитет током целе анимације. Намера је да се овом поставком утиче на развој публике и њен естетски укус.

Пројекат „Цртамо цртани филм“ настао је као израз сарадње Змајевих дечјих игара и УПИДИВ-а. Својим циљем и задацима афирмишe детињство и развој дечијих креативних снага и њихов естетски укус.

 

Ања Минић

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment