Среда, 3. јуна

Линк ка представи се поставља у 14 часова и доступан је 24 сата, до четвртка, 4. јуна у 14 часова.

Посети представу и уживај! Овај пут онлине!

Копродукција: Српско народно позориштe и Стеријино позорјe, Нови Сад

Божидар Кнежевић
ИЛУСТРОВАНА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА НЕСТАЈАЊА

Редитељ, сценограф и кореограф: Золтан Пушкаш
Драматург: Николина Стјепановић
Костимограф: Снежана Хорват

Улоге:
Небојша Савић, Сања Ристић Крајнов, Југослав Крајнов, Миа Симоновић, Марко Савковић, Григорије Јакишић, Алиса Лацко / Нина Рукавина, Вукашин Ранђеловић, Јелена Антонијевић, Александра Пејић, Терезиа Фигура, Агота Виткаи Кучера, Даниел Хуста.

„Реч је о тексту који је пре неколико година победио на конкурсу Стеријиног позорја за оригинални домаћи драмски текст, а који је једна стилски веома необична пародија, готово стриполики сценарио за једну од омиљених алегоријских и митоманијских прича (не само) са ових простора о племену које спремно дочекује апокалипсу и, у том контексту што да не, ванземаљце.

Породицом Кољибаба председава баба, на врху планине – националног парка – Кољигора. Она ће учинити све да се испуни пророчанство и да последњи наследник изворног бића њеног поколења буде последњи и први који ће упловити у ново доба.

Овај ниво вишеструко је помешан са нивоом приче у којем препознајемо обрисе савременог друштва, дискриминације, хомофобије, затуцаност, медијску и другу неписменост, али све време писац избегава неко конкретније и баналније поређење са стварним људима и догађајима, што и није неопходно и било би додатно потцртавање ситуације која је свима препознатљива. (…)“

Игор Бурић, „Дневник“, 17. марта 2018.

Праизведба: 12. марта 2018. године, Камерна сцена, 20.30

Представа траје око сат и двадесет минута.

Више о представи: https://www.snp.org.rs/?page_id=17490

Leave a comment