Факултет техничких наука у Новом Саду, је током претходне две недеље организовао традиционалну  “кафу са студентима”, али због нових околности и начина на који је то било могуће спровести, догађај је претрпео одређене измене. Свако је себи припремио кафу а разговор је у заказаним терминима организован преко средстава за online комуникацију, па је и назив модификован у “Online кафу са студентима и наставницима”.

онлине кафа

Том приликом наши студенти су преносили своја искуства студирања на ФТН-у, која се не тичу само наставних активности већ и оних ваннаставних могућности које студентима отварају врата успеха где се остварују и врхунски резултати на глобалном нивоу. Могућности размене и одласка на престижне универзитете, дају квалитет више да студенти остваре компаративне предности приликом запошљавања, што је било и најчешће питање будућих студената. У укупно 12 LIVE укључења прикључило се око 1000 средњошколаца који су постављали на стотине питања нашим представницима.

Факултет техничких наука традиционално, два пута годишње, организује Дан отворених врата када заинтересованим средњошколцима пружа могућност да упознају професоре, асистенте и студенте, виде лабораторије у којима ће имати наставу, послушају различита предавања и добију одговоре на сва питања. Први Дан отворених врата за ову генерацију матураната организовали смо у октобру 2019. године, а како је други био планиран за мај ове године, пронашли смо начин да помогнемо средњошколцима да реше своје дилеме које имају и највише у предуписном периоду. Водећи се претходним дугогодишњим искуством и свеобухватним маркетиншким истраживањима које спроводимо, одлучили смо се за овај вид пружања информација, јер је на сваком Дану отворених врата средњошколцима увек најинтересантније да чују искуства студирања „из прве руке“. Из тог разлога смо одлучили да, због околности са којима се суочавамо, матурантима не ускратимо нашу „Кафу са студентима“ коју организујемо у Клубу „Машинац“ на Факултету, већ да је овај пут организујемо online“ – наводи проф. др Раде Дорословачки, декан Факултета техничких наука у Новом Саду.

Online кафу са студентима и наставницима реализовала је Служба за маркетинг ФТН-а у сарадњи са Управом факултета, представницима департмана и Маркетинг тимом студената путем Cisco Webex платформе. Због великог интересовања матураната који нису могли да учествују у организованим терминима, видео снимци LIVE укључења ће током наредне недеље бити постављени у Facebook grupi „Biću student FTN – UPIS 2020“ у којој и пружамо све информације у вези са овогодишњим уписом. 

Leave a comment