Услед ванредног стања многи наши планови су се пореметили. У почетку беше страх, збуњеност, неизвесност. Сада када се већ навикавамо на ово стање, свесни смо да ће и ово проћи ускоро па почињемо да размишљамо о нашим стари плановима и новим жељама. 

ФОТО: Шта је са плановима?

На неке планове смо заборавили, неке смо отписали или потиснули, од неких се опростили. Неки од њих су одложени у неку фиоку наше подсвести и чекају прави тренутак.  С друге стране, неке околности су се временом сигурно променили што је утицало да  од неких планова одустанемо. 

Полако попушта првобитни страх од неизвесности, од непознатог и сада почињемо да размишљамо конструктивно. У изолацији смо се одмарали, уживали, проводили време са укућанима, гледали  и читали занимљивости, следили мере и препоруке струке. 

Када се почела јављати монотонија, пожелели смо да се вратимо уобичајеној дотадашњој свакодевници. Мање се плашимо, више се чувамо и верујемо да ће нам дисциплина и стрпљење донети почетак редовног стања свих наших активности.

Жеље и могућности

Сада је време да ревидирате свој планер, саберете и одузмете све околности, жеље, потребе, могућности. Одлучите шта желите да реализујете и шта је потребно да доведе до тог успеха. Шта су ваше жеље, а шта реалне могућности? Шта се све променило у  међувремену? 

Размишљање о активностима, о будућности, планирање,  визуализација и маштање о периоду који нам предстоји, позитивно ће утицати на нас. Пробудиће нашу креативност и ентузијазам, појачаће наду и веру, елиминисаће страх. Остани код куће, колико буде још потребно и за то време скроји свој план активности. 

ФОТО: Извагај жеље и могућности!

Крени у својим мислима да реализујеш своје планове, корак по корак и део посла си већ завршио. Ускоро ћемо се изборити са пандемијом, из које је битно извући важну поучну лекцију. Цените све што имате, сваки дан живота и пробудите срећу у себи. Док ми будемо били свесни шта је заправо у животу важно, нови планови ће се стално низати и полако реализовати корако по корак … Срећно! 

Сузана Марјановић

 

Leave a comment